giovedì 12 maggio 2016

La Garfagnana sulla nuova guida Toscane Nord


Tra due settimane uscirà sul mercato olandese e belga la nuova guida TOSCANE NORD, scritta da Renee de Haan, Edizioni Tuscan Press. Ampio spazio nel capitolo dedicato a Lucca è riservato alla Garfagnana, con belle foto e molti riferimenti alle diverse attività e attrazioni turistiche della valle.

Clicca qui per scaricare il pdf del capitolo.

Barga
We kunnen langs beide oevers met de auto; dat maakt een rondrit aantrekkelijk. Stoppen in Barga is onvermijdelijk. Deze plaats is veel belangrijker dan we dachten, met heel veel kerken, paleizen en een prachtig klooster. Kleine straatjes leiden vanzelf naar het hoogtepunt: de kerk San Cristoforo, waarvan de eerste rudimenten uit het jaar 1000 dateren. We komen veel Italianen tegen die hier een kaarsje branden en genieten van het uitzicht. Barga is door alle eeuwen heen politiek zeer belangrijk geweest en een aantal ministeriële kopstukken zijn er geboren. Maar veel interessanter: hier bevindt zich een van de belangrijkste archieven van het land. We gaan niet op zoek, want Castelnuovo di Garfagnana lokt. In Barga dienen we de tweede helft van juli terug te komen voor een groot muziekfestival dat medio augustus nog eens overgedaan wordt tijdens twee weken internationale jazzconcerten.

Garfagnana
Een en al gezelligheid gonst ons tegemoet als we de weg naar het toeristenbureau in Castelnuovo di Garfagnana zoeken. Er blijkt een marktje met honing en truffels te zijn onder de bogen bij het plein. Winkeldeuren staan open, er wordt gelachen en gekwetterd, van alles gekocht. Hier zitten we in een welvarend gebied waar het leven goed is. We hebben een afspraak bij het toeristenbureau en al snel begint het te dagen: de bergbeklimmers, grotaanbidders, paardengekken, fietsfanaten, kanovaarders zijn hier niet meer weg te slaan. Een stevige voettocht maken schijnt ook te mogen, of zwemmen in een van de meertjes.

Che ne diresti di leggere un altro articolo a caso del blog? Potresti trovarlo utile e interessante!

Nessun commento:

Posta un commento